Centar kompetencije Majkrosofta u Srbiji?

Bez autora
Nov 04 2010

Izvršni direktor kompanije Majkrosoft Stiven Balmer izjavio je da je ta kompanija spremna da uspostavi u Srbiji Centar kompetencije koji bi bio mesto razmene iskustava zemalja u regionu u primeni informatike u obrazovanju.U razgovoru u Londonu sa ministarkom za telekomunikacije Srbije Jasnom Matić, Balmer je pružio punu podršku ministarstvu u formulisanju strategije konkurentnosti Srbije iz ugla Digitalne agende, saopštilo je danas ministarstvo telekomunikacija. Balmer je posebno interesovanje posvetio povećanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u Srbiji i njihove mogućnosti da postanu dobavljači na globalnom tržištu.

Centar kompetencije Majkrosofta u Srbiji?Izvršni direktor kompanije Majkrosoft  Stiven Balmer izjavio je da je ta kompanija spremna da uspostavi u Srbiji Centar kompetencije koji bi bio mesto razmene iskustava zemalja u regionu u primeni informatike u obrazovanju.

U razgovoru u Londonu sa ministarkom za telekomunikacije Srbije Jasnom Matić, Balmer je pružio punu podršku ministarstvu u formulisanju strategije konkurentnosti Srbije iz ugla Digitalne agende, saopštilo je danas ministarstvo telekomunikacija.

Kako se dodaje, Balmer je posebno interesovanje posvetio povećanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u Srbiji i njihove mogućnosti da postanu dobavljači na globalnom tržištu.

Na sastanku je bilo govora i o održavanju pan-evropske konferencije u Beogradu čiji bi učesnici bili lideri evropskih zemalja, a na kojoj bi bilo reči o značaju informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju i državnoj upravi.

Matić i Balmer su razgovarali u Londonu gde se održava evropski forum lidera u vladinom sektoru (Microsoft Government Leaders Forum Europe 2010).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik